Bladwijzer: [e-Books kopen] - [Confidential Internet Intelligence Manuscript]

Dit unieke rapport bevat zoveel details over wat er online werkt, dat het zichzelf vele malen terug betaalt.

Eind 2003 besloot Mark Joyner, de CEO van Aesop.com, om uit de Internet Marketing business te stappen. In plaats van zijn miljoenenbedrijf in zijn geheel te verkopen, koos hij ervoor om 2000 exemplaren van zijn "farewell package" te verkopen. Deze $1000 per stuk kostende pakketten bevatten alle produkten die hij gedurende zijn loopbaan gecreŽerd had, inclusief enkele produkten die nog in ontwikkeling waren.

De motivatie van Mark Joyner om ermee op te houden was dat hij het tijd vond "to simplify his life". Daar zit wel wat in. Het is natuurlijk fantastisch als je in staat bent om van het Internet te leven, maar het is een heel druk bestaan. Je bent continu dingen aan het uitzoeken, marketen en testen - en dat kost heel veel tijd. En geld. Want er is gewoon nog niet erg veel bekend over het beslissingsproces van bezoekers. Wat brengt ze aan het klikken? Wat kopen ze? Wie zijn het? Waardoor reageren ze wel op zulke aanbiedingen en niet op andere?

Wat er wťl hierover bekend is, is verzameld door - Mark Joyner. Gedurende 6 jaar heeft Mark allerlei verschillende (wetenschappelijk verantwoorde) testen uitgevoerd om daarmee het koopgedrag van zijn doelgroep in kaart te brengen. Daarbij bleek hij in staat te zijn om zijn fantastische marketing resultaten herhaaldelijk te reproduceren! Van zijn hierover verschenen publicatie, het "Confidential Internet Intelligence Manuscript", zijn destijds meer dan honderduizend exemplaren verkocht.

Hier in Nederland is dit werk nooit verschenen. Waarschijnlijk omdat de Nederlandse consument destijds nog geen Internet bestedingsgedrag vertoonde wat de prijs van dit rapport ($197) kon rechtvaardigen. Maar die situatie is veranderd: inmiddels is de Nederlandse consument wel degelijk gewend om via Internet aankopen te doen.

In dit rapport beschrijft Mark niet alleen met welke eenvoudige methoden hij in staat was om het aantal verkopen te verviervoudigen, maar ook:

  • Op welke dag van de week kunnen e-Mails het beste verstuurd kunnen worden. (De resultaten zijn verrassend - weinigen vermoeden dat DEZE dag de beste dag is om aanbiedingen te mailen.)
  • Welke trucjes met het bestelformulier binnen enkele minuten kunnen worden aangebracht maar het aantal verkopen dramatisch kunnen verhogen. Eťn van deze ideeŽn kost maar 5 minuten om te implementeren en vergroot het aantal verkopen met minimaal 32%. Hoeveel is dergelijke informatie waard voor een site die nog jarenlang geld op moet brengen?
  • De exacte formule waarmee Mark een absurd hoge response op zijn e-Mails afdwong. Het wordt precies uit de doeken gedaan. Eťn van deze ideeŽn deed het aantal verkopen met maar liefst 412% toenemen!

Dit is GEEN "snel rijk worden" boek. Het is een wetenschappelijk verantwoord verslag van de resultaten van de door Mark Joyner uitgevoerde testen. Dit is de praktijk, dit is geen theorie.

Het Engelstalige e-Book kost 19 Euro, de Nederlandse vertaling 27 Euro.