Bladwijzer: [e-Books verkopen]

Voor e-Books bestaat er geleidelijk aan steeds meer afzetgebied. Via deze site wil ik graag ook e-Books van anderen te koop aanbieden. Als je interesse hebt om jouw e-Books via mijn site te verkopen (en mijn e-Books via jouw site), stuur me dan even een mailtje.

Hoe kun je e-Books op je eigen site verkopen?

  1. Zorg dat je een site hebt. Bij de meeste Internet providers krijg je een gratis homepage - daar heb je in principe genoeg aan: meestal is er ruimte genoeg en zijn ze niet vaak down.
  2. Verkoop je e-Book op je site: beschrijf de voordelen van je e-Book, laat (indien van toepassing) de inhoudsopgave zien en geef je bezoekers argumenten om je e-Book te kopen. Met andere woorden: hou een verkoopverhaal.
    Bied eventueel zelfs aan dat ze (in ruil voor hun e-Mail adres) gratis het eerste hoofdstuk of zo kunnen downloaden, zodat ze zelf kunnen zien of het hun aanspreekt.
  3. Geef je bezoekers de mogelijkheid om online te bestellen. De meest eenvoudige manier is ze een mailtje te laten sturen met als onderwerp de titel van je boek.
  4. Als je dat mailtje dan beantwoordt met de betalingsgegevens (je rekeningnummer, op wiens naam dat rekeningnummer staat, het over te maken bedrag, en de titel van het boek als omschrijving), kun je je e-Book mailen zodra je de betaling binnenhebt. Misschien is het wel een goed idee om dit via een Internet-rekening te laten lopen, dan kun je gemakkelijk controleren of er al geld is overgemaakt.
  5. Je moet héél zuinig zijn op de e-Mail adressen die je op deze manier verzamelt. Dat zijn namelijk geïnteresseerden die je altijd later nog eens kunt benaderen - met bijvoorbeeld een gratis nieuwe release van je e-Book … of met het fantastische nieuws dat je wéér zo'n schitterend e-Book geschreven hebt … of met de super-aanbieding dat jouw vaste klanten het e-Book van je overbuurman met 20% korting kunnen kopen (eerst zelf even regelen dat je commissie krijgt, natuurlijk).
  6. Controleer zo nauwkeurig mogelijk dat je met jouw e-Book geen inbreuk maakt op het auteursrecht. Schrijf veilig en blijf origineel.

Succes ermee!

En geef me een seintje als je wilt samenwerken: dan kunnen we elkaars boeken verkopen!